Over ons

Vakantiewoningen De Maerschalck werd in 1970 opgericht door wijlen Victor De Maerschalck.  In 2020 vieren wij ons 50-jarig bestaan.

Inge Roelants kwam in 1990 in dienst en werd er verantwoordelijk voor de verhuur en de reservaties.

In 1998 werd Geert De Maerschalck zaakvoerder, terwijl de dagelijkse werking van de zaak voortaan behartigd wordt door echtgenote Inge.  De vakantiewoningen bevinden zich vooral in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk en Italië.  Vanaf 2008 wordt het agentschap partner van de Duitse touroperator Inter Chalet, waardoor het ook woningen aanbiedt in andere landen zoals Nederland, Tsjechië, Kroatië, Zweden, Finland, Noorwegen, Portugal, Hongarije, Denemarken en Florida (U.S.A.).

De website skitop.be spitst zich toe op het winteraanbod. Eindelijkvakantie.be geeft ons algemeen aanbod van vakantiewoningen weer.  Op beide websites vind je ons eigen aanbod en het aanbod van Inter Chalet.

Vakantiewoningen De Maerschalck werd in 2008 erkend door Toerisme Vlaanderen als Reisbureau/Toeristisch verhuurkantoor met vergunningsnummer 8099. Ons kantoor is lid van de Vlaamse Associatie van Reisagenten (VLARA).  Geert is lid van de Raad van Beheer van VLARA vzw (beroepsorganisatie Vlaamse Associatie van Reisagenten) en van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO, sectorcommissie 7 (horeca, toerisme en ontspanning).

Vakantiewoningen De Maerschalck heeft een verzekering financieel onvermogen bij AMLIN Europe onder polisnummer LXX050114.  Deze verzekering is in België verplicht voor alle reisbureaus en verhuurkantoren van vakantiewoningen.  Nochtans zijn veel Vlaamse verhuurkantoren hiermee in overtreding.